2016-11-04

Értünk! – pályázati felhívás

ÉRTÜNK!
Foglalkoztatnak olyan problémák, mint a nőkhöz és a férfiakhoz kapcsolódó korlátozó nemi szerepek, a nők és férfiak jövedelme közötti indokolatlan különbség, vagy a nők elleni erőszak gyakori előfordulása? Egyetértesz-e azzal, hogy nők jogai, mint emberi jogok a köztudatban és a politikában jobban előtérbe kerüljenek?

Ha szeretnéd megfogalmazni véleményedet hasonló témákról, és hangodat, arcodat adnád egy fiataloknak szóló, közösségi médiakezdeményezéshez a nemek egyenlőségével kapcsolatban, akkor pályázz a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség „Értünk!” felhívására!
Várjuk jelentkezésedet a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség ösztöndíjas mentorprogramjába:
• Ha 18-25 év közötti nő vagy,
• szakértők segítségével szeretnél minél több területen megismerkedni a nők és férfiak közti egyenlőség témájával, hasonló érdeklődésű fiatalokkal együttműködve,
• olyan nők jelentkezését is várjuk, akik nemzetiségi vagy etnikai hovatartozásuk, szexuális orientációjuk, fogyatékosságuk, származásuk, vallásuk vagy egyéb ok miatt többszörös diszkriminációval szembesülnek a mindennapokban.

• A pályázatot elektronikus formában a szövetség honlapján lehet benyújtani: www.noierdek.hu
• A pályázat beérkezésének határideje: 2016. 11. 20. (éjfél)

A nyertesek kiválasztása:
Zsűri segítségével 4 lányt választ ki a szövetség, akik 2017. január és április között mentori programban részesülnek és havi 30.000 Ft-os támogatást kapnak. A támogatott időszakban a nyertesek videóblogban jelenítik meg véleményüket, egyéni tapasztalataikat a nemek közötti egyenlőtlenségekről, az őket leginkább érdeklő idevágó témákkal és aktuális hírekkel kapcsolatban. A felkészítésre és a mentori találkozókra Budapesten kerül sor, útiköltség-térítésre sajnos nincs lehetőség.
A pályázati anyag tartalma:
- Max. 1000 karakteres írás, melyben bemutatod, hogy miért szeretnél részt venni a mentorprogramban, és hogyan tervezed hasznosítani a megszerzett tudást.
- Bármilyen formátumban (videó, fotó, szöveg, montázs) annak a bemutatása, hogy a fiatal generációkat milyen területeken és hogyan érinti a női esélyegyenlőtlenség.
A legjobb pályázatokat bemutatjuk a sajtóban.